Krugerpark weer en klimaat

Het klimaat in Marloth Park en Krugerpark is ideaal voor reizigers. De temperatuur overdag ligt het gehele jaar door tussen de 26 en 33 graden. Ben je er wel van bewust dat de seizoenen in Zuid-Afrika sterk afwijken van die in Nederland. Als het in Nederland zomer is, dan is het in Zuid-Afrika winter. En andersom geldt dat ook.

  • Zomer: 1 december tot 28/29 februari
  • Herfst: 1 maart tot 31 mei
  • Winter: 1 juni tot 31 augustus
  • Lente: 1 september tot 30 november

Gemiddelde temperaturen per maand

Maand Max. Min.
januari 32 21
februari 32 20
maart 31 19
april 29 16
mei 28 11
juni 26 6
juli 26 7
augustus 27 9
september 29 13
oktober 30 16
november 30 18
december 32 20

Koude winternachten

Tussen de zomer en winter is er overdag nauwelijks temperatuurverschil merkbaar. Maar let op: in de zomer is het ‘s nachts warm en in de winter koelt het soms af tot een graad of 6. De zomers zijn nat (weinig zonneschijn en veel kans op regen) en de winters droog (veel zonneschijn en weinig kans op regen). In de zomer kan het door de hoge luchtvochtigheid behoorlijk warm aanvoelen.

Weer Krugerpark 14 dagen

De 14-daagse weersverwachting van het Krugerpark vind je hier.

Krugerpark beste reistijd

Het voordeel van Zuid-Afrika is dat je er het hele jaar door op vakantie kunt. Natuurlijk speelt het doel van jouw vakantie een belangrijke rol. Wil je graag op safari of ga je liever aan het strand liggen in Kaapstad? Door de hoge temperaturen kun je eigenlijk altijd aan het strand liggen in Zuid-Afrika. Een safari kan zowel in de zomer als winter fantastisch zijn. Doordat er in de winter weinig regen valt, gaan dieren vaker naar de waterholes om water te drinken. En in de winter is het ook een stuk kouder. Dieren zullen dan naar verwachting een stuk actiever zijn dan in de zomer.