Omgeving Marloth Park en Krugerpark

Het Marloth Park is een vakantiebestemming in het oostelijke deel van Mpumalanga, aan de oever van de Crocodile River, niet ver van de grens met Mozambique. Letterlijk betekent Mpumalanga ‘plaats waar de zon opkomt’. Dit komt omdat de provincie een oostelijke ligging heeft. Ten noorden van het Marloth Park ligt het Krugerpark. Het Krugerpark is één van de bekendste bezienswaardigheden in de buurt en ligt op maar 30 km afstand. Onderaan deze pagina vind je een plattegrond van het Marloth Park en ons vakantiehuis.

Bezienswaardigheden Mpumalanga

De Mpumalanga provincie biedt een rijke variëteit aan toeristische bezienswaardigheden. Dagtrips vanuit het Marloth Park zijn meer dan het overwegen waard. Hieronder vind je een aantal routes en plekken die absoluut het bezoeken waard zijn:

  • De Panorama Route: Dit is een fantastische route als je op zoek bent naar torenhoge watervallen, gigantische kloven, bizarre berglandschappen en groene valleien. Wellicht is dit zelfs de mooiste autoroute van Zuid-Afrika.
  • Blyde River Canyon: De Blyde River Canyon bevindt zich in de provincie Mpumalanga en staat bekend als een bijzondere plek op aarde. De kloof is ongeveer 26 km lang en 800 meter diep.Bezienswaardigheden Mpumalanga
  • Three Rondavels: De Three Rondavels zijn 3 uniek gevormde heuvels die zijn ontstaan door erosie. De heuvels bestaan uit leisteen onder een kap van hard kwarts waar dennebomen op groeien.
  • De Pinnacle: Dit is een spits toelopende rots en komt bijna dertig meter boven het bos uit.
  • God’s Window: Dit is een mooi uitzichtpunt en met helder weer heb je een prachtig uitzicht over de Blyde River Canyon en het Laagveld. Er loopt een steil wandelpad naar boven door een stuk overgebleven regenwoudig met gigantische bomen, planten en varens. Je moet wel geluk hebben, vaak hangen er wolken boven de bergen.
  • De Lisbon: Dit is de hoogste waterval in Mpumalanga met (ruim 92 meter hoog).
  • Berlin Falls: De Berlin Falls staat bekend als een van de meest spectaculaire watervallen in de omgeving. De waterval komt via een sluis in een diegroen meer. Doordat er een speciaal platform aanwezig is kun je de waterval van heel dichtbij zien.
  • Bourke’s Luck Potholes: Bourke’s Luck Potholes zijn indrukwekkende rotsformaties die eeuwen geleden door erosie zijn gevormd.
  • Bridal Veil Falls: De Bridal Veil Falls is een waterval gelegen in de stad Sabie.
  • Graskop Falls: De Graskop Falls is een waterval gelegen in de stad Graskop.
  • Pilgrim’s Rest: Een oude goudmijnstad waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Als bezoeker van dit groot nationaal museum mag je zelf op zoek gaan naar goud.
  • Alanglade: Een Georgian landhuis, inmiddels omgetoverd tot museum, dat vroeger werd bewoond door verschillende goudmijneigenaren.
  • Mac-Mac Waterfalls: DeMac-Mac Waterfalls is een waterval aan the Mac-Mac River in Mpumalanga.

Krugerpark kaart

Om je een beter beeld te geven van het Marloth Park nabij het Krugerpark plaatsen we een plattegrond op deze pagina. Qua omvang is het Krugerpark bijna 20.000 km² (19.485 km² om precies te zijn). Daarnaast is het Krugerpark 360 km lang en 60 km breed. De afstand tussen Johannesburg en het Krugerpark is ruim 400 km. Met de auto ben je 4 tot 5 uur onderweg om deze afstand te overbruggen. Tussen Kaapstad en het Krugerpark is de afstand ruim 1800 km. Vanuit Kaapstad is het iets meer dan 2 uur vliegen naar het Krugerpark.

krugerpark kaart